Samarbejde gør alle stærkere

Tryghed, Nærhed og Tillid

Vort folk har overlevet nogle af de barskeste vilkår i verden igennem århundreder. Vore forfædre – om de er kalaalliit / grønlændere, danskere eller nordboere, så står vi stolt på skuldrene af dem.
Vi var jægere. Vi var overlevere. Og vore forfædre gjorde det bedste de kunne.
I dag står vi ved en skillevej. Skal vi tage opgøret med fortiden fortsat, eller samtidig begynde at spænde slæden for, med fremtidens udsigter? Vi mener det sidste.
Det er vigtigt at vi formår at tale om fortiden, at skabe en fælles nutid, men også at kunne skue mere end 3-4 år frem i fremtiden, for, at vi får det samfund vi inderst inde alle ønsker os:
Stærkt, med sammenhold, god velfærd, gode uddannelser, og sikre og trygge gader og stræder.

Rigsfællesskabet, og herunder især forholdet til Danmark, er i mange år blevet brugt som en bekvem forklaring på, at grønlandske politikere ikke har indfriet de løfter, de har givet vælgerne.
Nu går den ikke længere!

Vi har selv taget ansvaret for en lang række hjemtagne forvaltnings-områder og vi skal sørge for, at disse områder forvaltes ordentligt, og giver positive resultater for alle grønlændere, før nye områder hjemtages.
Af den grund ser Samarbejdspartiet Rigsfællesskabet som et udviklingsprojekt. På godt og ondt, er Danmark, Færøerne og Grønland bundet sammen, af en fælles historie, som familier, som venner og kollegaer. Det skal vi gøre til en udviklingsplatform for os, en platform hvor vi bliver stærkere som nation, og som individer.
Sammen kan vi gøre Grønland til hjem for alle, der lever her.

Et hjem skal være sikkert og trygt. Der skal være mad og varme til alle, og man skal hjælpe og støtte hinanden – både, når det går godt, og også når enkelte familiemedlemmer har brug for hjælp.
Et hjem, der fungerer, og gør alle, der bor her, stærkere, gladere og rigere.
Herunder kan du læse om nogle af de tanker og principper, som Samarbejdspartiet bygger på.
Og så kan du finde helt konkrete forslag til, hvordan vi allerede nu – lige nu! – kan få skabt resultater.
Vi vægter individets frihed højt, vi tror på at jo flere private erhverv der skabes, jo bedre. Men aldrig på bekostning af fællesskabet og vore udsatte borgere – vi er socialliberale af en årsag. Pengene skal findes, men hjertet skal følge med – og vi sætter altid mennesket først.

Vi skal ikke bruge mere snak. Vi skal ikke bruge flere undskyldninger. Vi skal arbejde for at skabe det Grønland, vi drømmer om. Sammen!

Samarbejde gør alle stærkere!