Ilinniagqarniartut aqqaneq marluk ilinniarniakkaminnik aallartitsinngitsut, tamannalu pillugu KINGUSISSORUJUSSUAKKUT nalunaarfigineqartut taarsiivigineqartariaqarput


Inuusuttortagut ilinniagaqaqquagut. Maannakkullu akisusssaajumannginneq ”misissuinissallu” takuagut.

Inuusuttut ilinniagaqarnissamik pisariaqartitaat tassavoq ilinniagaqarnerup aallartinnissaanut Aningaasanut Inatsimmi sillimmatinit immikkut aningaasaliisoqarneratigut aningaasanik ingerlaannaq pissarsinissiaq.

Aningaasanut Inatsimmi sillimmatit mittarfiliorniarnernut atorneqareersimanngippata. Naalakkersuisut, Niuernermik Ilinniarfik suleqatigalugu – aaqqiissutissamik nassaarnissaat pisariaqartinneqarpoq, kingusinnerusukkut akisussaatitsisoqarsinnaavoq.

Qaqugukkulluunniit avoqqaarisoqarsinnaavoq, ilinniartitsinermi ilinniarmik aallartitsinissaq, suliffiit atorunnaarsinneqartut ataatsimullu isigalugu nikallortinneqarneq taamatut ajornanngitsigisumik PINNGITSOORTINNEQARSINNAANNGILLAT.


Ilinniartut sulinermi isertitassaminnik annaasaqarnerminnik taarsiivigineqarsinnaasariaqarput, kissaatigippassuk allamik ilinniagaqarnissamik neqeroorfigineqartariaqarput, illoqarfimmi ilinniarfeqarfiusumi suli najugaqarusuppata inissaqarnissaat qulakkeerneqartariaqarpoq, taamatullu kukkuluttortoqarnerani taarsiivigineqarnissamik piumasaqaateqarsinaasariaqarput.

Taamaallaat ingerlatsivimmut kinguneqarnissaaq eqqortuusinnaanngilaq, ilinniartunut, inuunerannut ilaqutaannullu kingunerlutsitsisorujussuuvoq.

Imaanngilaq isumaqartugut kikkut tamarmik naloqqutinngitsunik iluaquteqarnissamik neqeroorfigineqartassasut, uanili ersarilluinnarpoq pisortat taakkulu sulisoqarfii kukkkusimasut, Naalakkersuisut tamanna akisussaaffigalugu akuerisariqarpaat, tamassumalu kingorna suliaqarfimmi naammattumik angusaqarfiusumik paasiniarlugu.

Ilinniagaqalersussat tamanna PISUUSSUTIGINNGILAAT.

Ilinniagaqarniartut nallinnaqaat. Aammali aningaasanik annaasaqarput, sapiissuseerutsinneqarput, ajutoorluinnaruttalu aamma ilinniagaqarusukkunnaartinneqarsinnaapput

Taamaammat AKISUSSAAFFIMMIK INISSIINIARNERMIT sukkasumik