Hvilke tricks anvender man for at få flere stemmer, når man ved man har trådt i spinaten?

Man lover befolkningen lavere madvarepriser og ikke flere afgifter, selv når man faktisk har sørget for at priserne samt afgifterne blev noget højere da de sad ved magten.

Man skulle tro det var løgn. Det samme gik de jo til valg på ved sidste Inatsisartut valg, som rent faktisk viste sig at være den største stemmespild nogensinde. 3.352 stemmer blev jo spildt, og hvad fik Grønland ud af det? Højere priser samt flere afgifter. Nu kommer de med hvor hårdt det har været for dem at skulle sluge hårde sandheder, og ikke et eneste ord om hvor hårdt det virkelig er for befolkningen, når Demokraatit forhøjer priserne. Nu lover de befolkningen de nok skal holde op med at forhøje priserne og afgifterne, men først når den samme befolkning de har trådt hårdt ned på stemmer på dem igen. Det er jo ren arrogance.

Hvis man rent faktisk ønskede at få lavere madvarepriser samt ikke flere afgiftsforhøjelser for at redde deres eget skind, så kunne man i stedet vælge at fokusere på at få skabt tættere samarbejde med Danmark og Rigsfællesskabet samt USA, når det gælder transport af madvarer rundt i kysten, og ikke påstå i valgkampe at Grønland stadig er lænket fast til ubevægelighed af Danmark. Sikke noget vrøvl at komme med.

Det er et kendt trick, som alt for ofte er blevet anvendt af selvstændighedspolitikere, når de selv ikke har formået at realisere deres valgløfter. Ikke at vi forsøger at løbe væk fra selvstændighedsdebatten, det har vi selvfølgelig plads til, men det er ikke okay at svine sin naturlige samarbejdspartner til når det gælder samhandel, når man selv har fejlet i at realisere sine løfter. Og tiden er altså ikke moden til at arbejde for et selvstændigt Grønland. Den tid skal nok komme. Lad os bruge tiden til på at forbedre forholdene for børn og unge, folkeskolen, ældres vilkår, sundhedsvæsenet og alle de andre sagsområder vi i forvejen forvalter.

Grønlands beliggenhed er ikke noget vi kan gøre ved, det koster kassen at nå hertil når man bringer varer, og ingen ønsker underskud når de gør deres arbejde. I stedet for at bruge kræfter på at hjemtage en masse sagsområder så vil vi hellere fokusere på hvordan vi også kan bringe varer til Nordgrønland.

Vi kan i samarbejde med Danmark, hvis vi altså vil, komme i dialog med USA om vi ikke kan lave en aftale, hvor man anvender den Amerikanske base i Thule som indgangspunkt til at levere varer af. På den måde kunne man sørge for at Nordgrønlandske byer og bygder får flere udvalg af varer, måske endda til lavere pris end dem man får om vinteren. Det er i hvert fald noget der er værd at undersøge.

Stem på dem med nye ideer. Kun I, vælgerne, har magten til at skabe forandring, ikke magthungrende løgnere.  

 

Louis (Looqi) Sigurdsen