Der er de seneste år, heldigvis, kommet meget mere fokus på seksuelt misbrug af børn. Befolkningen er begyndt at råbe op, og hjælpen er begyndt at komme.

Vi, i Samarbejdspartiet, er blevet gjort opmærksomme på en sag der lægger flere år tilbage, hvor et massivt, seksuelt misbrug af helt små børn i en udkantsbygd, blev opdaget. Ved et runtinebesøg af lægen, viste næsten alle børn i bygden, fra spædbørn og op til 5-års alderen, at være smittede med kønssygdomme. Sygdomme som ikke var overført ved fødslen!

Socialstyrelsen, sundhedsstyrelsen samt de politisk ansvarlige i Kommuneqarfik Sermersooq blev, ved flere lejligheder, gjort opmærksomme på misbruget, men i dag, flere år senere, er der stadig ikke grebet ind.

Dette er den traumatiske realitet for børnene i denne udkantsbygd; massivt seksuelt misbrug, kønssygdomme overført ved voldtægt, ar på sjæl og krop, utryghed og angst for hvornår det mon sker igen. Og ingen gør noget!

Vi ved desværre alt for godt hvad ubehandlede traumer kan gøre ved et menneske.. i værste fald kan det ende med selvmord. Et barn der råber på hjælp, men ikke bliver taget alvorligt, giver op til sidst og holder op med at tro på et bedre liv.

Vi vil holde et vågent øje med at de ansvarlige politikere sørger for at den udvidede hjælp når frem. Til ALLE der har brug for den. Vi ønsker at der kommer mere hjælp som opfølgning på de nye tiltag, behovet er massivt.