De varslede besparelser på børne,- og ungeområdet til fordel for Fiskerikommissionen, kan hentes ved at spare på f.eks. IT-projektet Ilanngaasivik, eller andre projekter, der kan udskydes

Fiskerikommissionen gør et vigtigt stykke arbejde, som de skal have lov at gøre færdig i fred.
De har dog brug for ekstra penge i år, for at komme helt i mål, og børn og unge må ikke komme til, at bøde for, at der er brug for dem.
Det kan ligne en øvelse i, at lukke Fiskerikommissionen ned, således koalitionspartierne ikke kommer til at skulle skændes om en evt. ny fiskerilov i indeværende valgperiode, men det skal ikke gøres til udsatte,- og sårbare børns problem.
Det kan og må aldrig være sådan at vi nedprioriterer dem.

Nu er det 3. eller 4. gang vi er vidner til, at Naalakkersuisut forsøger at spare på børn og unge, til trods for, at de påberåber sig børnenes år, eller børnenes årti hver gang.
Det er uanstændigt, det er gennemskueligt og det er helt igennem utilgiveligt.
Hold op med at spare på børn og unge!

Samtidig er der kommet ekstra penge fra Rigsfællesskabets ene part, nemlig Danmark, til vore børn og unge, og alligevel så sparer vi selv på dem.
Helt ærligt, så er det tydeligt at Naalakkersuisut ikke på nogen måder arbejder for folket og for vores fælles fremtid, men roder rundt i deres egne sager og egne magtkampe.
Nu er det altså nok.
Det er uacceptabelt.