I Sermitsiaq d. 27.7.20 kan vi igen læse, hvordan Naalakkersuisut – som altid – finansierer Selvstyrets overforbrug ved – igen – at nedprioritere udsatte børn og unge fra bl.a. Taasiilaq.
Det cementerer – endnu en gang – at den nuværende koalition, ikke formår at prioriterer midlerne ordentligt, og Grønlandske børn og unge fortjener bedre politikere, som evner at træffe bedre politiske beslutninger. 
Det her simpelthen forargeligt og i Samarbejdspartiet tager vi skarpt afstand fra denne prioritering, hvilket endnu en gang signalerer, at ministrene – pga.  egen privilegieblindhed – ikke evner at indse, hvor store sociale problemer de har skabt med deres prioriteringer.
Eller også er de ledende politikere bedøvende ligeglade med den del af de børn og unge, som lever i armod.

I Samarbejdspartiet ønsker vi i stedet for, at omprioritere således, at alle udgifter til lufthavnspakken og forfatningskommissionen nivelleres indtil, at vi er kommet de massive sociale problemer til livs.
Hvis man valgte at lave lige så massive investeringer i børn og unge, som man gør i mursten og asfalt, ville man virkelig kunne lave investeringer, der vil genere massive løft af vores samfund.

Vi er simpelthen nødt til at investere i børn og unge.

/ Jesper Enevoldsen, SAM Kujalleq. 

 

Sermitsiaq: Svigtede børn og nødhjælp må bøde for merforbrug