Først skulle befolkningen betale afgifter der skulle være ”grønne” og ”sundhedsfremmende”, men som indeholdt både elbiler og tobaks,- og sukkerfrie produkter, for at redde Koalitionens overforbrug og ufornuftigt finansierede prestigeprojekter hjem.
Nu skal børn og unge, udsatte, misbrugere, hjemløse, folk der bor i dårlige boliger, og skoler og uddannelsessystemer, samt syge og mennesker med behov for evakueringer betale festen!
Nu er det på tide at sige stop. Fuldt stop.
Det er fantastisk af Finansudvalget udsætter stillingstagen, men helt ærligt der må være grænser for, hvilke samvittighed medlemmerne af udvalget har – personligt. Stop nu Naalakkersuisuts dårlige økonomiske styring.

Pludselig skal der køres en besparelse på Finansloven for I ÅR, inden der er finanslovsforhandlinger.
– Det er egentlig meget ”smart”, for når en besparelse allerede er på plads, er det nemmere at stramme endnu mere næste år.

Lad os bare slå fast fra Samarbejdspartiet, at vi ikke er imod besparelser hvis de er nødvendige, men sagen er at det er de IKKE endnu, og besparelserne bør findes på prestigeprojekter og ikke kerne-velfærd.
Hvordan kan man spare 2 mio. kroner på patientrejser på forhånd? Hvordan kan det lade sig gøre?
Hvordan kan man love i en valgkamp, at vi står sammen mod seksuelle overgreb og for børn og unges fremtid, men så spare på den særlige indsats på børn og unge – samtidig med besparelser på misbrugsbehandlinger? Skolerne, lærere og elever i hele landet er i knæ – og vi påstår uddannelse er fremtiden, men sparer også her. Hvad sker der?
Og samtidig vil kolaitionen også spare på byggerier; det eneste vi burde skrue voldsomt op for, for at sikre indkomster og jobs som skal udligne nogle af de tabte penge på Corona-situationen i verden.
Ikke alene er det økonomisk fornuftigt, men det er også det rigtige at gøre, bl.a. fordi folk bor i nedslidte, skimmelramte, sygdomsfremkaldene boliger i hele Grønland.
Hvor er samvittigheden henne hos vor koalition??

Samtidig er det foreløbigt svært at se, hvorfor der skal stoppes huller i Landskassen, når nu koalitionen har brystet sig af økonomisk fremgangsrige år, med rekordlave arbejdsløshedsprocenter. Hvor er de tal henne nu? Kan man ikke ”blot” omlægge til andre erhverv? Der burde være arbejdskraft nok, hvis man skulle tro deres tidligere udmeldinger. Hvad søren sker der, og hvor bliver alle pengene af?

DERFOR polstrer man sig til dårlige tider, og DERFOR sikrer man at projekter så store som lufthavnene, Ilanngaasivik m.fl. har fornuftige afvigelses-scenarier, og exit-strategier, og DERFOR bruger man ikke alle pengene på én gang. Gælden skal betales af, uanset hvordan verden ser ud, og nu ser vi, hvor potentielt set katastrofale følger det kan få.
Koalitionen lovede billetter blev billigere, bedre forhold til børn og unge, pædagoger, og fremgang i byggebranchen, nul afgifter og skatter i ro.
Hvordan går det lige med det?