Undertegnede partier anmoder hermed Inatsisartuts Formandskab, at Inatsisartuts Forårssamling snarest afholdes. 

Vi går igennem vanskellige tider. Heldigvis er vi ikke så hårdt ramt sundhedsmæssigt forårsaget af Covid-19. Dog har det allerede nu store konsekvenser for vores dagligdag og økonomi. 

Med baggrund på den seneste viden, hvor bl.a. Økonomisk Råds ’policy briefing’ viser, at landets økonomi vil få en mærkbar tilbagegang og Naalakkersuisuts meldinger på, at FL2020’s rammer må ændres, så anmoder vi Formandskabet, at Inatsisartut samles snarest. Da det kun er Inatsisartut, der kan ændre ved den lovgivning, de har vedtaget. 

Der er brug for, at forberede løsninger på de konsekvenser coronaen allerede har og vil give, mens tid er der. Og man kan hellere ikke komme udenom, at Inatsisartut behandler lovbundne opgaver, som lovgivningen påkræver. 

Man kan nu begynde gradvist, at åbne op for landet hvad indenrigstrafikken angår. Derfor må Inatsisartut nu i arbejdsttøjet og lave det arbejde det skal lave ud fra den seneste udvikling. Man må i tide udvise rettidigt omhu. 

Med venlig hilsen 

Múte Bourup Egede, Siulittaasoq Inuit Ataqatigiit

Hans Enoksen, Siulittaasoq Partii Naleraq

Aqqalu Jerimiassen, Siulittaasoq Atassut

Tillie Martinussen, Suleqatigiissitsisut Samarbejdspartiet