Kim Kielsen ved at der vil komme et udbrud, og man nok skal få skabt hårdere tiltag til den tid.

Alt imens flere og flere europæiske lande lukker ned, heriblandt Danmark, vores nærmeste indfaldsland, og verdenssundhedsorganisationen, WHO, efterlyser drastiske skridt – så venter Kim Kielsen blot på at udbruddet begynder i Grønland før han indfører hårdere tiltag.

Kære Kim Kielsen, til den tid vil det være alt for sent. Dronning Ingrids Hospital har pt. kun 4 pladser på intensivafdelingen, og det er ikke sikkert om Grønland har nok respiratorer til at tage sig af de hårdest ramte når den til Kim Kielsen venter på ankommer. 

Seneste viden viser, at Covid-19 kan blive hængene i luften i luftbårne partikler op til tre timer efter host eller nys; og op til fire timer på kobber, op til 24 timer på pap og 2-3 dage på plastic og rustfrit stål. 

Så længe en snotklat er fugtig, er der virus i den. Det hele skal tørre, før virus dør. De små væskepartikler, som kommer, når man nyser, kan hænge i et lokale i op til 12 timer, hvor man kan inhalere dem.

Seneste studier viser således at folk med forhøjet blodtryk kan altså forværre sygdommen, ligesom rygere samt personer med astma er blevet hårdt ramte, lige netop fordi Covid-19 angriber lungerne. 

Der er endnu ikke medicin som kan bekæmpe Covid-19, ej heller kan den kureres med lægehjælp. Det eneste vi kan gøre er prævention, prævention, og atter prævention. Kim Kielsens tilgang til pandemien er lige netop den modsatte.

Lyt dog til hvad oppositionen siger, de har kommet med deres bud på hvad vi kan gøre for at bekæmpe spredning af sygdommen, bud baseret på sund fornuft. Tænk på de mindre byer og bygder der netop ikke er gearet til at tage sig af det kommende udbrud.

Kim Kielsens tilgang til pandemien er alt for blød.

Tag de skrappe midler i brug nu, brug tiden på at ruste os så godt vi kan, og indfør sikre økonomiske pakker til mindre erhvervsdrivende og selvstændige. 

Gå forrest med et stærkere forbillede. 

Brems det her, så vort sundhedsvæsen kan følge med. Udbruddet undgår vi ikke. 

Det er NU vi skal forebygge en stor smitte spredning.