Kære medmennesker.

Vær søde at gå i karantæne hvis I oplever sygdom, hvis I lige er rejst ind i landet, og hvis I tror I har symptomer.
Trusselsbilledet fra Corona og erfaringerne fra resten af verden viser, at den her virus spreder sig aggressivt, og hurtigt, og at folk smitter før de er syge og har symptomer.
Mennesker med diabetes, immun-forsvarsproblemer, mennesker med forhøjet blodtryk, og mennesker med andre sygdomme der ligger i kroppen, klarer virussen dårligere end andre.

Vær søde, at lade være med at besøge jeres slægtninge og venner på plejehjem, alderdomshjem og på sygehusene nu.
Mød IKKE op på sygehuset hvis du har symptomer på sygdom, ring i stedet til sundhedscenter eller hotline.
Corona er ISÆR farlig for ældre og svækkede.

I resten af verden, har alle regeringer reageret for sent, fordi de ønsker at forebygge panik.
Men forebyggelsen skal være af sygdommen. Den spreder sig om en steppeild igennem verden, og Europa kaldes nu det nye epi-center for virussen.
Danmark er det land der har haft det hurtigste og voldsomste udbrud, set med vækst af sygdommen i forhold til indbyggerantal. Vi kan ikke undgå den, men vi kan inddæmme den.

– Hvis den er uundgåelig, hvorfor så overhovedet prøve at undgå den?
Fordi vores sundhedsvæsen har begrænset kapacitet, og der er størst chance for, at kunne hjælpe flest muligt, hvis vi undgår smittespredning, når de bliver alvorligt syge.
Og vi FÅR alvorligt syge. Lad os give flest muligt af de kommende livstruende syge muligheden for, at overleve denne virus.
Man kan sagtens være rask eller næsten rask smittebærer. Problemet er, at denne sygdom er så smitsom, både på overflader mange rører ved, og ved kontakt tæt på, og at den er sejlivet når den først er der.
Det kan være du føler dig fjollet som den første der virkelig tager anbefalinger om aflysning og 2 meters afstand alvorligt. Det kan være du får dårlig samvittighed over at arbejde hjemmefra.
Det kan være du har svært ved at overtale ungerne til, at de skal blive hjemme.
Jeg lover dig, at om et par uger, vil du føle det var heldigt, at du fulgte disse anvisninger.

Jeg mener ikke at forsamlinger overhovedet bør finde sted, og jeg mener faktisk også, at vi burde lukke alle skoler, børnehaver, biografer, kulturhuse, teatre, træningsfaciliteter, caféer og restauranter. Jeg håber det bliver nyhederne senere i dag.
Jeg ved godt det lugter af tabte penge. Men jeg tror, at vi i løbet af 2-3 uger vil stå i en situation hvor vi ærgrer os hvis vi ikke gør, fordi nogle af vore medmennesker bliver alvorligt syge af den her nye virus. Nej, vi skal ikke panikke, men vi skal handle nu.
Dette er en advarsel som jeg personligt står inde for, og som jeg har ransaget min samvittighed for at se, om jeg mener jeg vil bringe.
Det er jeg nødt til. I må ikke gå i panik og hamstre ligesom I ser i resten af verden, fordi det spreder nemmere smitten. Men tag jeres forholdsregler nu.
Den her omgang forudser jeg bliver slem, hvis vi ikke handler nu.

Tak til alle i sundhedsvæsen, politi, i omsorgssektoren, på døgninstuitutioner, i den kommende tid også til mennesker der arbejder i fødevareforsyning og forsyningskæder rundt i landet, samt alle andre myndigheder der varetager kritiske funktioner i vort samfund. Vi lover at gøre alt hvad vi kan, for også at passe på jer, når I bliver trætte.

Det er nu vi skal gå i isolation, og minimere kontakt, for at håndtere smittespredningen mest muligt.