Grønlandske studerende bliver bedre til at starte og færdiggøre deres uddannelser, men vi skal stadig have flere igennem uddannelsessystemet.

Grønland har brug for dig

Det er lige meget om det er en kort eller langvarig uddannelse, vi har brug for alle de hænder vi kan få. Grønland er stadig igennem en længere moderniseringsproces, og uddannede folk er nøglen til videreudvikling af samfundet. Uanset hvilken uddannelse du tager, er den vigtig for samfundet, og dermed for fællesskabet. Med andre ord; vi har brug for dig. 

Uddannelse er en investering for at opnå en god karriere i erhvervslivet. Sikring af en god erhvervskarriere skaber trygge rammer, en solid indtægt, fornuftig pension og baner vejen for et godt liv for dig selv og dine nærmeste.
Udover at sikre gode rammer for dig, er du også med til at bidrage til dit samfund og lands udvikling. Muligheder som gratis uddannelser, gratis lægehjælp og gratis tandpleje er blandt de mange ting som et godt velfærdssamfund kan give til deres befolkning, men det kræver solidaritet og forståelse for, at der er brug for dig.
Disse muligheder kan kun mange lande drømme om.
Derfor er det vigtigt at bidrage til vores samfund, for sammen skaber vi et trygt liv for alle. 


Benyt muligheden for at studere gratis

Vi lever i et samfund hvor alle uddannelser og folkeskoler bliver tilbudt gratis, samtidigt med at du bliver betalt for at tage videregående uddannelser.

Disse muligheder skal bruges.
Uddannelserne skal skærpes i kvalitet, så det bliver på niveau med resten af verdens lande. Vore unge er lige så skarpe som resten af verdens, og fortjener uddannelser der er gode, og kvalitetsmæssigt i orden.
De skal kunne sammenlignes, og vore studerende skal uden problemer kunne skifte et semester eller 2 ud, med et ophold i udlandet.
Det ville gøre det attraktivt at tage en uddannelse, så flere folk kan komme igennem uddannelsessystemet. Muligheden som fri uddannelse, bør vi ikke bare tage for givet. Det er en gave og et privilegium. Vi er heldige at det tilbydes os.
Lad os sikre os så godt et sikkerhedsnet, at når børn og unge er kommet i universitets-alderen, er de udredte OG i behandling for eventuelle dårlige sociale kår, sundhedsmæssigt og parate til at tage en god uddannelse. Og lad os som samfund synliggøre, at det er for egen skyld man tager en uddannelse, og at de unges egne drømme er loftet for hvad man kan blive.
Samfundet har brug for hjælp fra alle.
Det er vigtigere end nogensinde at stå sammen som nation, for omverdenen er lige rundt om hjørnet.
Det nu det lange seje træk skal komme; uddannelse er en del af dette lange, seje træk.
En god, solid uddannelse.
Landet har brug for hjælp fra alle folk, og vi må stå sammen, uddanne og passe på vore børn og unge.
Det er nu i historien, at vi skal vise, at vi sammen er stærkest.