Vi vælger i Samarbejdspartiet at tro, at Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, for uvane kom til at svare forkert på et spørgsmål om Kangerlussuaqs finansiering, eller havde dårlig eller utilstrækkelig efterretning selv, som han videregav.

Ikke desto mindre skal ministeransvarsloven overholdes, og det er den ikke blevet i nærværende sag.
Der bør uddeles en næse, eller en fyreseddel.
Vi skal kunne se, at det har konsekvenser at udtale sig forkert om sit område. Det kan ikke hjælpe noget, at en Naalakkersuisoq / minister, ikke magter at svare på spørgsmål om sit eget område, og aftaler indgået herunder.

Nu kan denne fadæse nok reddes hjem af, at Naalakkersuisoq har brugt en ret løs term; nemlig ”fælles forståelse”, og om denne forståelse så er opnået inden aftalens underskrivelse, efter eller under, må henstå i det uvisse.
Heldigvis udsendte pågældende Naalakkersuisoq en korreksende pressemeddelelse, som er det eneste ansvarlige at gøre. Men det skete desværre for sent.
En næse bør uddeles af formanden for Naalakkersuisut, og klare rammer bør fremlægges for offentligheden for netop Kangerlussuaq-aftalen der er ingået.
Forvirringen bør ikke længere være total, men en saga blot.

Der er behov for afklaring over for offentligheden som minimum, meget klare svar.
Og helst en tilbundsgående forklaring af, hvordan Kangerlussuaq fremover skal benyttes – og hvordan det påvirker rentabiliteten i den lufthavnspakke, der snart ser sit første spadestik taget.
Ellers er VI som samfund, taget ved næsen.

Det bør hurtigst muligt bringes i orden af Naalakkersuisut.