De 12 studerende der ikke fik uddannelse, og MEGET sen besked om det, bør have erstatning

Vi vil gerne have, at vore unge uddanner sig. Og nu er vi vidner til en ansvars-forskubbelse og ”udredninger”.
Det de unge har brug for, er at man finder pengene med det samme, på en ekstra-bevilling fra reserverne i Finansloven, til at starte uddannelserne – eller til en erstaning til de 12 uddannelsessøgende.
Hvis pengene på reserverne i Finansloven da ikke alle sammen allerede er kanaliseret til lufthavnspakker.
Der er behov for, at Naalakkersuisut sammen med Niuernermik Ilinniarfik – Handelsskolen finder en løsning, og så placerer et ansvar bagefter.
Næserne kan altid uddeles, en ny studiestart, opsagte jobs, og generelt mismod overfor uddannelsessystemet kan IKKE udviskes lige så let.

De studerende bør modtage erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, tilbydes andre uddannelsesforløb hvis de ønsker, sikres en bolig hvis de ønsker fortsat at bo i uddannelsesbyen, og bør have krav på erstatning for denne fadæse.
Det kan ikke passe, at det kun har konsekvenser for systemet, det har i dén grad konsekvenser for de 12 studerende og deres liv og familier.
Det er ikke fordi vi mener, at alle skal tilbydes urimelige fordele, men i denne sag er det klokkeklart det offentlige og det offentliges institutioner der har fejlet, det bør Naalakkersuisut vedkende sig, og så udrede de interne tråde tilstrækkeligt effektivt bagefter.
Det er IKKE de kommende studerendes skyld.

Det er simpelthen synd for de uddannelsessøgende. Men de taber også penge, mod, og hvis vi er rigtigt uheldige også lysten til at uddanne sig.
Det må ikke ske.
Derfor kan en LØSNING i stedet for ANSVARSPLACERING ikke findes hurtigt nok.