Det er dybt bekymrende, at Naalakkersuisut ikke ser nødvendigheden af et samarbejde omkring den katastrofe, som hærger landets børn.

Alt imens, Naalakkersuisut og vores 2 folketingsmandater har sagt pænt nej tak til den udstrakte hånd fra Folketinget, så er endnu flere børn blevet smittet med kønssygdomme og endnu flere går nu rundt med selvmordstanker.

Nu er det nok. Dette må stoppe. Nu skal der andre boller på suppen.

Samarbejdspartiet siger ja til samarbejde.

Danmark har mange ressourcer, som vi mangler helt vildt og Danmark er velvillige til, at indgå en form for samarbejde. Det har de sagt og gentaget mange gange.

Det skal vi da tage imod.  

Vi forestiller os en indsats, som man lavede ved retsvæsenet for nogle år siden til kategorisering af sags bunker, hjælp til opkvalificering, hjælp til terapi, løft til familierne som har det hårdt og udredning af ofre for seksuelle krænkelser, samt efterfølgende behandlingsforløb.

Eller hvad der nu fungerer for det grønlandske socialvæsen, og som vi kan blive enige om. Vi har hårdt brug for hjælp alle steder fra.  

Ud over personale og penge øremærket til formålet, så er der viden at hente i Danmark angående forebyggelsesarbejde, såsom Janus Centret, som er et udrednings- og behandlingstilbud til børn og unge som er blevet seksuelt krænkede.

Grønland og Danmark står med et fælles ansvar. Vores grundlovssikrede frihedsrettigheder har hensigten at sikre udsatte børn og unge social sikkerhed. Det er på tide at få implementeret disse i samarbejde.

Tænd håbet, sammen er vi stærkere.