Under behandlingen af Tillægsbevillingsloven, som er ekstra-udgifter, justeringer og omrokeringer af penge i Finansloven i dag, konstaterede Samarbejdspartiet blandt meget andet, at det er vedtaget at bygge 25 boliger til Inatsisartut-medlemmer.

I forvejen er det sådan, at der beboes boliger på billige huslejer, til medlemmer af Naalakkersuisut, som ellers ligger i top for indtjening, når man ser samlet set på gennemsnitsindtjeninger i landet. Ligeledes er der en række boliger, som Inatsisartut får gennemført.

Til trods for, at kollegier til unge studerende, og sygehus-udvidelser, samt skimmel-udbedringer på skoler og den almene boligmasse udskydes, og nedprioriteres, har 25 boliger til medlemmer af Inatsisartut fået en hurtig ekspedition. Og den sikres gennemførsel, til forskel fra diverse nødvendige byggerier til befolkningen,
Det er dybt kritisabelt, at vi godt kan finansiere boliger til Inatsisartut-medlemmer, bl.a. via denne Tillægslov, men ikke sørger ordentligt for vore borgeres boligmasse.

Det er ærligt talt lidt pamper-agtigt. Også selv om man håber det giver ”besparelser på den lange bane”. Dette projekt burde sættes bagerst i køen.

Det er lige 25 boliger der med et snuptag bliver lavet, mens vi i øvrigt venter på kollegier, skimmeludbedringer osv. i den almene boligmasse.
Vi har desværre en masse hjemløse, og mangel på anbringelsessteder til børn og unge der er udsat for massive omsorgssvigt, seksuelle overgreb, vold og misbrug i hjemmet, men vi prioriterer boliger til politikere. Dybt kritisabelt.