Selvstyret har altid været god til at præsentere tiltag der skal til for at bekæmpe mistrivsel blandt børn og unge, især seksuel udnyttelse af børn og unge. Det er noget der altid tænder håb blandt befolkningen, håbet om at hverdagene rent faktisk bliver lysere. Desværre lukkes børn og unge samt deres familier i Tasiilaq, endnu engang ud i mørket.

Naalakkersuisoq for sociale anliggender har nemlig lige meldt ud, at kampen mod omsorgssvigt af børn og unge ikke vil modtage de nødvendige ekstra økonomiske midler, midler der ellers skal til for at komme tiltag der rent faktisk virker.

Martha Abelsen vil ikke engang yde Tasiilaq assistance med at rekruttere fastansatte medarbejdere, der rent faktisk er behov for, hvis vi overhovedet skal bekæmpe omsorgssvigt i et nogenlunde stabilt niveau.

Det er en falliterklæring af mindretalskoalitionen, samt støttepartiet Demokraatit. Nu har I magten til at gøre noget ved børnenes ve og vel, men I vælger alligevel ikke at gøre noget ved at forbedre de forhold børnene lever i. Børn og unge bærer vores fremtid i deres skuldre, og vi som ydmyge tjenere af børn og unge skal slet ikke komme med besparelser, når det kommer til finansieringen af deres trivsel.

Louis (Looqi) Sigurdsen,

Formand, Samarbejdspartiets afdeling i Nuuk.