Hvorfor har vi fremsat dette forslag? Det har vi, fordi de såkaldte samspilsproblemer ikke er løst endnu. Vi har fået henvendelser fra en del vælgere, der har peget på, at de gerne vil deltage i arbejdsmarkedet på nedsat tid, eller på skåne-vilkår, for f.eks. handicappede eller sårbare individer, der dog gerne vil tilbage og begynde at arbejde i det tempo de kan og formår. Ingen syge eller nedslidte skal arbejde, hvis de ikke ønsker det. Vores sikkerhedsnet skal favne alle – og lade dem være i fred der har behov for, at stå uden for arbejdsmarkedet.
Men det er jo ærgerligt, når samspil mellem ydelser gør, at man ikke kan deltage i arbejdsmarkedet når man gerne vil! Vi har brug for alle de hænder vi kan få, på arbejdsmarkedet, og det inkluderer skånejobs, jobprøvning for dem der gerne vil, og forsøg på at starte på arbejdsmarkedet med nedsatte timer – uden at man skal frygte at miste sin bolig, eller pludselig står med færre penge til hverdagen når man vælger at arbejde. Det hænger ikke sammen, og er desværre den virkelighed vi er blevet præsenteret for. Derfor har vi lavet flg. Forslag, der blev diskuteret i Salen i dag, og blev positivt modtaget af alle partier på nær ét, og oplevede stor velvilje til at ændre på de uhensigtsmæssigheder.
Vi glæder os til, at udvalgene får behandlet det, og forhåbentlig indstiller det til vedtagelse.
Tak for støtten derude, vi gør vort bedste for at følge op på de henvendelser vi får, og at holde linjen som vi lagde under valgkampen. Sammen er vi stærkest.