El,- og hybridbiler skal ikke bruges som en ny ressource for overforbrug af Landskassen.
Det er klart at salget af disse vil falde, og samfundet har endnu ikke omstillet sig til, at de nu kan køre med elbiler.
Afgiften behandles lige nu i Finans, – og Skatteudvalget, som vi er medlemmer af, og vi vil kæmpe med næb og klør for, at denne hovsa-afgift ikke gennemføres.

Man kan ikke først bede erhvervet være grønnere, og omlægge deres bilparker, for så pludselig at indføre en tung afgift. Den går ikke Granberg.
Har man tænkt sig at indføre vægtafgift, kan vi lige så godt lukke og slukke for elbilerne, da de er meget tungere end almindelige biler er, og vil man højne indførselsafgifter, skal dette særskilt behandles – så forbrugerne véd hvad vi snakker om.

Vi har mange gamle biler der forurener meget, og de kan med fordel skiftes ud med de grønnere alternativer lige så stille.

Indførselsafgift, og vægtafgift barsles der med i forslaget. For det første er elbiler meget tungere, dernæst kører elbilerne jo altså i det store hele på vor grønne vandkraft.
Med i forslaget er også, at almindelige bilafgifter vil stige – sneget lidt ind af bagdøren.
Det kan vi altså ikke være med til i Samarbejdspartiet.

Vi er nødt til at stoppe med, at lave hovsa-afgifter for at dække alle mulige huller – her går det endda ud over et renere miljø, og en udskiftning af de helt gamle biler, som udgør en forurenende bilpark.

Vi svigter miljøet, og vi svigter vore borgere, ved at vi nu pludselig skal have afgifter på elbiler. Vi må stille om, og passe på miljøet for vore børns skyld.

Hver gang der skiftes Naalakkersuisut, skal de finde nye måder at hive flere penge hjem på, til lufthavne, nye parlamentsbygninger og andet stads, mens befolkningen hverken kan få hjælp til deres psyke, efter traumer eller til deres boliger.

Vi må stoppe op nu, og se grundigt efter hvilke tilskud vi vil spare på, og hvad vi vil investere i, fra det offentliges side af. Hvad giver afkast, og hvad gør ikke, hvordan skal vores fremtid se ud?
Den skal være grønnere.