Vi kan læse på sermitsiaq.ag, d.d. at Naalakkersuisoq for Social og Justits har tænkt sig at nedprioritere seksuelt krænkede borgere, under sit ressortområde – oven i købet ved at han henviser til koalitionsaftalen.
Det skal Naalakkersuisut simpelthen ikke have lov at slippe afsted med.

På valgmøde efter valgmøde, lovede ALLE partier at deltage i kampen mod seksuelt misbrug, at sætte det som en top-prioritet og oven i købet, at vi tværpartisk ville tage kampen op, sammen.

Det er at sjofle de seksuelt krænkede, både voksne, og allermest hjerteskærende, børnene, som modigt har stået frem og berettet om ødelagte liv, ødelagte forhold og ødelagte karrierer og uddannelser.
Hele familier knuses, mens krænkerne får midle straffe, og måske oven i købet afsoner tæt på deres ofre.

Der er meget lidt hjælp at hente for ofrene, efter politiet har været inde over, og det ødelægger altså folks liv det her.
Hvad i alverden bilder Anton sig ind, at han nedprioriterer denne gruppe mennesker???
Det er intet under, at fraflytning sker i det tempo vi ser for nylig.
INGEN af de løfter eller de håb der afgives og tændes under hver valgkamp indfries.

Jeg kan kun opfordre Anton til at læse de rapporter hans eget departement igennem årene har udgivet om, hvilke senfølger og følger seksuelle overgreb har.
Ligeledes kan jeg kun opfordre ham til, at se tilbage på det antal demonstrationer, interviews med tidligere krænkede, og valgudsendelser om netop dette problem – som befolkningen direkte har delt med politikerne. Deres inderste, følsomme historier – i håb om et bedre Grønland for fremtiden.
Det er uacceptabelt!

Jeg kan kun opfordre Naalakkersuisoq om, én gang til at læse sin koalitionsaftale.
Punkt nr. 33, 38, 39, og særligt punkt nr. 39, og 91 er relevante at få kigget på.
Ligeledes bør han tage et grundigt kig på både børne,- og menneskerettighedskonventioner, og ikke mindst sit eget partis løfter under valget.
Det er ganske enkelt at svigte sine borgere.
Det er en ommer, Anton!