Samarbejdspartiet har en vision om et moderniseret Rigsfællesskab.

Kalaallit Nunaat er en del af Rigsfællesskabet. Samarbejdspartiet ønsker mere end at bevare fællesskabet, vi ønsker mere ligeværdig samarbejde mellem Kalaallit Nunaat og Danmark. Et moderniseret Rigsfællesskab skal sikre at vores land bliver taget i betragtning i udenrigspolitiske anliggender, og det er hvad det ligeværdige samarbejde kommer blandt andet til at betyde for vores land, at Kalaallit Nunaat sidder ved med bordet i alle sammenhænge.

 

Samarbejde med Rigsfællesskabet vil ikke blot være med til at løfte de grønlandske uddannelser; men også vores sundhedsvæsen; socialområdet hvor en større indsats indenfor børn og unge er nået et kritisk punkt; samt handicapområdet som kræver et løft.

 

Danmark må bidrage mere til udviklingen af Kalaallit Nunaat. Udviklingen af vort land er en bekostningsfuld sag, da det er væsentligt mere omkostningsfuldt pr. indbygger end det gør i Danmark. Hver for sig er vi tre små nationer, men sammen er vi en arktisk stormagt. En geopolitisk indflydelse vil nemlig ikke komme af sig selv, da dette kræver mere samarbejde mellem begge parter.

 

Looqi Sigurdsen